Nátierka
Vianočné nátierky
Autor receptu: bugout
Snáď len k názvu, že prečo vianočné. Dostal som úlohu
pripraviť na Vianoce tri nátierky a rozkaz znel jasne "bez mäsa". Dve
sú klasické normy a jedna je vlastná
tvorba (samozrejme inšpirovaná
rôznymi zdrojmi, neobjavil som nič
zázračné).
Postup
- Šľahaná niva: Maslo s nivou vyšľaháme do peny. Ja som použil foodprocessor a nôž na miesenie cesta a nie klasický ostrý. To je všetko. Ak je to moc tuhé, riedime opatrne trochou mlieka. V rozpise mlieko nebolo, preto ho neuvádzam ani ja.
- Tvarohová nátierka: Rovnako ako v prvom prípade dáme všetko do stroja a zapneme. Nechcel som takú krémovú, penovú konzistenciu ako pri nive, takže na slabšom výkone a kratšie. Mlieko taktiež pridávame podľa toho, aká je nátierka hustá.
- Syrovo-cesnaková pikantná: Tú sú množstvá orientačné, keďže nejde o normu je to na osobných preferenciách a predovšetkým vo vzťahu k cesnaku a pikantnému. Taktiež tavený syr, kto ho nechce nedá. Tvrdý syr nastrúhame a zmiešame so všetkým ostatným a pretlačeným cesnakom...