Vianočné medové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. decembra 2015

Na tohoročné Vianoce som upiekla výborné medové rezy..

18
porcií
60 minút
príprava
4x4 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
3 PL
4 PL
50 g
5 PL
1 ČL
3 kvapky
2 ks
2 PL
1 PL
Krém:
1 bal
700 ml
2 PL
1 PL
200 g
150 g
8 PL
Na vrch:
200 g
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som si preosiala múku, pridala som sódu, soľ a celé vajcia..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rajnice nad paru som dala med, cukor a maslo a mlieko nechala som za stáleho miešania roztopiť..ešte vlažnú hmotu som pridávala k múke a zmiešavala...do hotového cesta som pridala 3 kvapky citrónovej šťavy..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    napokon som pridala smotanu a spracovala som nelepivé cesto..cesto som rozvážila na 2 rovnaké časti..do jednej časti som rozmiešala v mlieku kakao a pridala so cesta...každé cesto som ešte rozvážila na dve časti..dostala som 2 biele a 2 kakaové cestá dobre vypracovala...cesto som rozvaľkala na pečiacom papieri..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa po 4 min. treba dávať pozor, rýchlo sa upečie..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som si krém..v mlieku som rozmiešala vanilku a krupicu a uvarila som hustú kašu..kašu som nechala vychladiť a zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom a koňakom do peny a vyšľahala spolu s vychladnutou kašou...krém som rozdelila na 3 časti a do jednej som pridala kakao..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na spodok podnosu som uložila biele cesto a potrela som ho bielym krémom..na krém som uložila kakaové cesto..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kakaové cesto som potrela kakaovým krémom a zakryla kakaovým plátom cesta..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na kakaový plát som natrela biely krém a zakryla som bielym plátom cesta..takto dokončený koláč som dala do chladničky do druhého dňa..ráno som ho poliala bielou polevou, dala stuhnúť do chladničky a pokrájala na rezy..vrch som ozdobila drvenými pistáciami a čoko hoblinkami..prajem vám dobrú chuť..

    Vianočné medové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

terinka55
Naozaj, aj oku lahodiace a určite fantastická chuť. Požehnané sviatky!
terinka55
Naozaj, aj oku lahodiace a určite fantastická chuť. Požehnané sviatky!
patroveckypitrs
Je to krásne a veľmi chutne. Len keď ho vidím tak sa mi slinky zbiehajú v ústach na prázdno. Ukážkové 5*.
babkamt
@patroveckypitrs to povedal aj za mňa. Uložila som si koláč do kk, samozrejme 5* Nech čaro Vianoc spríjemní chvíle pohody v kruhu rodiny. Toto prajem tebe Izka a všetkým ľuďom na Vareche. Mirka
izabella929
Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..) Ďakujem vám aj prianie k Vianociam..Požehnané Vianoce všetkým vám....
joel
Ja len som zbadal fotografiu, hneď som vedel, že tak úhľadne pokrájaný koláč môže priložiť iba Izka. Prajem Ti požehnané Vianočné sviatky.
izabella929
@joel ,potešila som sa a vďaka za pochvalu..)Prekrásne sviatky aj tebe.-)@cesminaz ,sú vynikajúce veru...ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
luss44
koľko chutí si skĺbila dokopy, musia byť výborné Tvoje rezy. Medové som robievala každé Vianoce, už nerobím, nie je komu, krémové nemáme toho roku veru nič.
sracz
Tak toto je tá naozajstná Izkina Vianočná poézia, milá @izabella929 a ja ju obdivujem v nemom úžase! ... áno, veľmi pekné sú!
aandulka
Kráásne, ukladám KK,5*, Izka klobúk dole, Tvoji stravníci sa majú....
havino
aj tieto sú ukážkové Izka, polevu si chuť viem predstaviť s kyslou smotanou, lahoda
aroooo
krásne a určite chutné rezy, kk, 5*, len Izka, vynechala si v surovinách na krém koňak a aký?
izabella929
@klukodvody ,tak to by ste si veľmi pochutnali, lebo boli vynikajúce.)@aandulka ,Vďaka za pochvalu,potešila,..)@havino ,vydarili sa ..do polevy vždy dávam smotanu akú mám práve doma,olej,maslo...takto je veľmi chutná a vydarená..)@aroooo ,nuž koňak pridávam vtedy do krémov, keď použijem krupicu, alebo múku...trošku šmrcne chuť..ale použiť môžeš čo koľvek, rum,príchute, čo doma máš...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..)
izabella929
@klaudia , boli nie len pekné, ale aj veľmi chutné a vysoko ocenené pochvalou všetkými, ktorí ochutnali...) vďaka za komentík...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia