Vianočné medové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tohoročné Vianoce som upiekla výborné medové rezy..

18
porcií
60 minút
príprava
4x4 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na pracovnú dosku som si preosiala múku, pridala som sódu, soľ a celé vajcia..
  2. do rajnice nad paru som dala med, cukor a maslo a mlieko nechala som za stáleho miešania roztopiť..ešte vlažnú hmotu som pridávala k múke a zmiešavala...do hotového cesta som pridala 3 kvapky citrónovej šťavy..
  3. napokon som pridala smotanu a spracovala som nelepivé cesto..cesto som rozvážila na 2 rovnaké časti..do jednej časti som rozmiešala v mlieku kakao a pridala so cesta...každé cesto som ešte rozvážila na dve časti..dostala som 2 biele a 2 kakaové cestá dobre vypracovala...cesto som rozvaľkala na pečiacom papieri..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa po 4 min. treba dávať pozor, rýchlo sa upečie..
  4. pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som si krém..v mlieku som rozmiešala vanilku a krupicu a uvarila som hustú kašu..kašu som nechala vychladiť a zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom a koňakom do peny a vyšľahala spolu s vychladnutou kašou...krém som rozdelila na 3 časti a do jednej som pridala kakao..
  5. na spodok podnosu som uložila biele cesto a potrela som ho bielym krémom..na krém som uložila kakaové cesto..
  6. kakaové cesto som potrela kakaovým krémom a zakryla kakaovým plátom cesta..
  7. na kakaový plát som natrela biely krém a zakryla som bielym plátom cesta..takto dokončený koláč som dala do chladničky do druhého dňa..ráno som ho poliala bielou polevou, dala stuhnúť do chladničky a pokrájala na rezy..vrch som ozdobila drvenými pistáciami a čoko hoblinkami..prajem vám dobrú chuť..