Vianočná ruža

Autor receptu: padr

recept pochádza z talianska a nebude chýbať u nás na vianočnom stole.

Suroviny

Postup

  1. prvé cesto: Všetko vymiešame a necháme cca 1 hodinu kysnúť.
  2. druhé cesto: Začíname robiť keď je prvé cesto skoro vykysnuté. Všetko vymiešame do hladka a potom pridáme prvé cesto a dôkladne spojíme. Necháme vykysnúť cca 1 – 2 hodiny .
  3. keď cesto vykysne rozdelíme ho na 11 častí
  4. 5 kúskov vyváľame na priemer cca 26 cm. Potrieme maslom a ukladáme na seba potom rozrežeme podľa fotky
  5. preložíme cesto von cez okraj
  6. zoberieme ďalších 5 kúskov vyváľame ich na veľkosť diery ktorá nám vznikla potrieme maslom narežeme a preložíme
  7. do vzniknutého otvoru vyváľame posledný kúsok cesta a necháme vykysnúť. po vykysnutí potrieme mliekom a dáme piecť na 170 stupňov
  8. nakoniec dozdobíme polevou z cukru a šťavy z citróna