Vianočná ruža
Autor receptu: padr
recept pochádza z talianska a nebude chýbať u nás na vianočnom stole.
Postup
- prvé cesto: Všetko vymiešame a necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- druhé cesto: Začíname robiť keď je prvé cesto skoro vykysnuté.
Všetko vymiešame do hladka a potom pridáme prvé cesto a dôkladne spojíme. Necháme vykysnúť cca 1 – 2 hodiny .
- keď cesto vykysne rozdelíme ho na 11 častí
- 5 kúskov vyváľame na priemer cca 26 cm. Potrieme maslom a ukladáme na seba potom rozrežeme podľa fotky
- preložíme cesto von cez okraj
- zoberieme ďalších 5 kúskov vyváľame ich na veľkosť diery ktorá nám vznikla potrieme maslom narežeme a preložíme
- do vzniknutého otvoru vyváľame posledný kúsok cesta a necháme vykysnúť. po vykysnutí
potrieme mliekom a dáme piecť na 170 stupňov
- nakoniec dozdobíme polevou z cukru a šťavy z citróna