Foto: Ancicka
Prvý raz som plnila kysnuté cesto kokosovou plnkou, ale poviem vám, že je to fajnotka. Venčeky sú jemné a tá vôňa, tak to je Zobraziť celý popisPrvý raz som plnila kysnuté cesto kokosovou plnkou, ale poviem vám, že je to fajnotka. Venčeky sú jemné a tá vôňa, tak to je lahoda. Len sa tak po nich zaprášilo a už ich nebolo.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
200 ml vlažné |
|
50 g roztopené |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
200 g |
|
70 g roztopené |
|
2 ks |
|
roztopené na potretie |
|
Postup
-
1
Klasickým spôsobom si vypracujeme cesto /ja som si nechala vypracovať v pekárničke/ a na teplom mieste necháme vykysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme a rozdelíme na 12 rovnakych častí. Urobíme guličky a zakryté necháme pár minút podkysnuť.
-
3
Suroviny na plnku zmiešame.
-
4
Potom každú guľku rozvaľkáme do oválu, potrieme roztopeným maslom a potrieme plnkou. Plnku si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na všetko. Ak by náhodou nevyšlo, môže potrieť maslom a posýpať škoricovym cukrom.
-
5
Zrolujeme.
-
6
Každú rolku prevaľkáme valčekom a do stredu cesta urobíme tri podlhovasté zárezy, nedorežeme do až konca.
-
7
Skrútime...
-
8
...a konce dobre spojíme do venčeka. Uložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C do zlatista.
-
9
Dobrú chuť.
paráda,