Venčeky plnené kokosovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Prvý raz som plnila kysnuté cesto kokosovou plnkou, ale poviem vám, že je to fajnotka. Venčeky sú jemné a tá vôňa, tak to je lahoda. Len sa tak po nich zaprášilo a už ich nebolo.

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasickým spôsobom si vypracujeme cesto /ja som si nechala vypracovať v pekárničke/ a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme a rozdelíme na 12 rovnakych častí. Urobíme guličky a zakryté necháme pár minút podkysnuť.
  3. Suroviny na plnku zmiešame.
  4. Potom každú guľku rozvaľkáme do oválu, potrieme roztopeným maslom a potrieme plnkou. Plnku si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na všetko. Ak by náhodou nevyšlo, môže potrieť maslom a posýpať škoricovym cukrom.
  5. Zrolujeme.
  6. Každú rolku prevaľkáme valčekom a do stredu cesta urobíme tri podlhovasté zárezy, nedorežeme do až konca.
  7. Skrútime...
  8. ...a konce dobre spojíme do venčeka. Uložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C do zlatista.
  9. Dobrú chuť.