Venčeky plnené kokosovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Prvý raz som plnila kysnuté cesto kokosovou plnkou, ale poviem vám, že je to
fajnotka. Venčeky sú jemné a tá
vôňa, tak to je lahoda. Len sa tak po nich zaprášilo a už ich nebolo.
12 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Klasickým spôsobom si vypracujeme cesto /ja som si nechala vypracovať v pekárničke/ a na teplom mieste necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme a rozdelíme na 12 rovnakych častí. Urobíme guličky a zakryté necháme pár minút podkysnuť.
- Suroviny na plnku zmiešame.
- Potom každú guľku rozvaľkáme do oválu, potrieme roztopeným maslom a potrieme plnkou. Plnku si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na všetko. Ak by náhodou nevyšlo, môže potrieť maslom a posýpať škoricovym cukrom.
- Zrolujeme.
- Každú rolku prevaľkáme valčekom a do stredu cesta urobíme tri podlhovasté zárezy, nedorežeme do až konca.
- Skrútime...
- ...a konce dobre spojíme do venčeka. Uložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C do zlatista.
- Dobrú chuť.