Foto: rennatte
Velvet znamená zamatový a presne taký je aj tento rez.
20
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
1/2 balíka |
|
2 KL Velvet |
|
krém: | |
200 ml |
|
1 ks |
|
100 ml Velvet |
|
3 PL |
|
200 g |
|
poleva: | |
150 ml |
|
1 balík |
|
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny
-
2
striedavo pridávame po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh
-
3
nakoniec vmiešame kávu
-
4
cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme
-
5
z 2 kávových lyžičiek kávy a cukru uvaríme 100 ml kávy, v mlieku rozmiešame zlatý klas a prilejeme kávu,
-
6
uvaríme hustý puding, ktorý občas premiešame až do vychladnutia
-
7
do zmäknutého maslo postupne vmiešame vychladnutý puding, najlepšie ručným šľahačom
-
8
hotový krém natrieme na upečený plát cesta, zarovnáme a potrieme smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom
-
9
jemne posypeme kávou a nakrájame na rezy a podávame ku kávičke :-)
@dajanca , pouzila som pekac, nie plech, ak pouzijes plech musis zvysit davku, ja som to robila skusobne, nabuduce to bude z dvojitej davky na velky plech, lebo mali uspech :-)
zdvojnásobiť...
@zuzana78 , velvet je instantna kava, mozes pouzit kavu ktoru mas rada, len nie mletu