Kakaová bábovka
Veľmi elegantná a chutná kakaová bábovka
Autor receptu: razomzastolom
V bábovke sú dobre skombinované ingrediencie a pečenie nezaberie veľa času. Stojí za vyskúšanie!
12 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Cesto:
Bielky vyšľahať s cukrom do penista, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať mlieko, slnečnicový olej, múku, prášok do pečiva, kakao a dôkladne zmiešať.
- Tvarohová plnka:
K mletému tvarohu pridať kyslú smotanu, žĺtok, kryštálový a vanilkový cukor, puding a dobre premiešať tyčovým mixérom.
- Okrúhlu formu na bábovku s priemerom 22 cm a výškou 10 cm vymastiť maslom a vysypať krupicou.
Polovicu cesta naliať do formy. Rovnomerne navrstviť a zarovnať tvarohovú plnku, broskyne a navrch naliať zvyšok cesta.
Piecť 60 minút pri 160 °C.
Ochladiť bábovku vo forme. Ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/0pfJ4yiXa_Q