Kakaová bábovka

Veľmi elegantná a chutná kakaová bábovka

Autor receptu: razomzastolom

V bábovke sú dobre skombinované ingrediencie a pečenie nezaberie veľa času. Stojí za vyskúšanie!

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľahať s cukrom do penista, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať mlieko, slnečnicový olej, múku, prášok do pečiva, kakao a dôkladne zmiešať.
  2. Tvarohová plnka: K mletému tvarohu pridať kyslú smotanu, žĺtok, kryštálový a vanilkový cukor, puding a dobre premiešať tyčovým mixérom.
  3. Okrúhlu formu na bábovku s priemerom 22 cm a výškou 10 cm vymastiť maslom a vysypať krupicou. Polovicu cesta naliať do formy. Rovnomerne navrstviť a zarovnať tvarohovú plnku, broskyne a navrch naliať zvyšok cesta. Piecť 60 minút pri 160 °C. Ochladiť bábovku vo forme. Ozdobiť podľa želania.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/0pfJ4yiXa_Q