Veľký trampský guláš

Autor receptu: peter64

Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a odskúšaný. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb.

Postup

  1. Do 15 l kotlíka na prudkom ohni vložíme masť,keď sa roztopí pridáme cibuľu a opražíme ju do zlatistá.Pridáme divinu, pokrájanú na kocky . Trochu popražíme a pridáme koreňovú zeleninú soľ a podľa chutí gulášové korenie,mleté čierne korenie,čili papričky, cesnak ak chceme aj čerstvu vetvičku mladého smreka.
  2. Prilejeme trochu vody zamiešame a vložíme tam cele kurča. Kotlík prikryjeme a udržujeme oheň taký, aby sa zmes mierne varila.Občas ju od dna pomiešame pridáme červené víno alebo pivo podľa toho čo kto má rad . Varíme asi 1 hodinu.Medzi tým si pokrájame hovädzie a bravčové mäso. Po hodine kurča vyberieme a pridáme hovädzie mäso,postrúhané 2-3zemiaky na zahustenie a varíme ešte ďalšiu hodinu. potom pridáme bravčové mäso asi po pol hodine pridáme podľa potreby vody aby guláš nebol ani riedky ani hustý.
  3. Ja používam keď varím guláš aj víno ale robím ho aj z pivom buď svetle alebo tmavé Keď je mäso polomäkké tak pridáme zemiaky a varíme do mäkka a máme druhý chod.Nezabudnite na chren, horčicu,chlieb a pivo.Namiesto kurčaťa môžete pridať aj bravčové koleno je to tiež dobré. a prajem vám dobrú chuť.