Veľkonočný vrkoč (fotorecept)
Autor receptu: taxitaxi
Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný vrkoč /.
60 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Urobíme si kvások. Keď je hotový, vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Ja používam rýchlokysku z Tupperware, tam je to hotové do 5 minút. Cesto rozdelíme na tri časti.
- Pripravíme si náplne.Dáme si zohriať mlieko. Keď začne vrieť, nasypeme mak zmiešaný s cukrom. Premiešame a odstavíme. Rovnako postupujeme aj na orechovú náplň.Tvarohovú nevaríme, iba všetko premiešame. Ak je tvaroh redší, pridáme krupicu. Plnky musia byť vychladené!!! Najlepšie je urobiť si ich večer pred pečením.
- Cesto vyvaľkáme a potierame každé inou plnkou.Nakoniec ho zrolujeme.
- Rovnako postupujeme aj s tvarohovou a orechovou náplňou. Potrieme ich vajíčkom a upletieme vrkoč.
- Pečieme na 175°C cca. 50 minút. Koláč môžeme krájať najskôr o 3 hodiny!!!