Veľkonočný veniec (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások.Kvasnice, cukor a troška mlieka necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, polovicu cukru, premiešame a vlejeme vykysnutý kvások.
  2. Do druhej misy si dáme zmaknuté maslo , zvyšok cukru, postrúhanú koru z umytého citróna a pomaranča. Vymiešame do hladka. Do vymiešaného primiešame po jednom vajcia. Vznikne nám riedke cestíčko. (zabudla som odfotiť)
  3. Zmes vlejeme k múke a kvasniciam.
  4. Vypracujeme nelepivé cesto. (buď pridáme múku, alebo mlieko podľa potreby). Necháme vykysnúť aspoň hodinu. Do vykysnutého vmiesime orechy a hrozienka.
  5. V strede cesta spravíme otvor.
  6. Vložíme do vymasteného pekáča, do stredu dáme pohár, ja som dala okolo pohára papier na pečenie. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom s lyžičkou mlieka. Na vrch cesta dáme kandizované čerešne a rozdrvený kryštálový cukor. Necháme vykysnúť 1 hodinu.
  7. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 10 minút, potom dáme rúru na 160°C a dopečieme asi 40 minút.