Veľkonočný veniec (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Aj keď už je tu dosť receptov na veľkonočný veniec ale pridávam ten moj.
Postup
- Pripravíme si suroviny
- Z mlieka droždia a cukru si pripravíme kvások. Zohrejeme si mlieko do neho pridáme soľ,žĺtky rozmiešame dáme do misky čo budeme šľahať, pridáme múku, cukor a vykysnutý kvások.Cesto dobre vypracujeme.
- Dáme kysnúť na 30 minút.
- Cesto po vykysnutí.
Potom si cesto rozdelíme na pať dielov a urobíme vrdkoč, ktorý stočíme do venca. Potrieme vajíčkom a dáme piescť.
Elektrická rúra na 180 stupňov.
Teplovzdušná na 160 stupňov
Plynová na 3-4 stupeň na 45-50 minút.
Zabudla som skorej fotiť tak som odfotila už len v rúre.
- Venček po upečení
- Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou a cukríkami.
No a hotovo!