Foto: bejaja
Tento recept mám od svojej priateľky, ktorá ho robieva na Veľkú noc. Viackrát som sa rozhodovala, že vaječnú hrudku urobím k sviatkom aj Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej priateľky, ktorá ho robieva na Veľkú noc. Viackrát som sa rozhodovala, že vaječnú hrudku urobím k sviatkom aj ja, ale priateľka ma vždy predbehla a doniesla mi ju už hotovú. Rozhodla som sa recept vyskúšať a vaječnú hrudku urobiť sama a tu je môj výsledok.
porcie
príprava
Postup
-
1
Tu sú suroviny, ktoré budeme potrebovať na uvarenie vaječnej hrudky.
-
2
Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme rozbité vajíčka a soľ. Všetko dobre rozmixujeme.
-
3
Dáme variť,varíme pomaly za stáleho miešania a stále miešame a miešame, kým sa nezačne oddelovať voda a masa hrudkovatieť. (Je to podobné ako keby sme odvárali tvaroh).
-
4
Odvarenú masu potom precedíme cez sitko. Ja som to potom vyklopila na gázu, dobre silno povytláčala.
-
5
Zavesila som hrudku a nechala asi 1 hodinu odkvapkať a sem tam som ju ešte postláčala aby som ju zbavila vody.
-
6
Potom som hrudku vybalila z gázy a takto vyzerá finálny výrobok. Vaječnú hrudku servírujeme pokrájanú na plátky, ktoré si podľa chuti (kto ako má rád) môžeme posoliť, prípadne posypať čiernym mletým korením a zeleninou.
Marcy, tiež ti ďakujem za upozornenie, do Lídla chodím často a v tom pohári zo zeleným vrchom zvyknem kupovať pažítku, nbiekedy aj petržlen ak nemám čerstvý ( mrazený), ale toto som asi nevidela.