Veľkonočné rezy s tvarohovým krémom s vaječným likérom
mesačník Varecha, 17. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
40 g |
|
Krém: | |
300 ml |
|
100 g |
|
60 g |
|
100 ml |
|
250 g |
|
Navrch: | |
100 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, zvyšným cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na papieri, ktorý potom opatrne z cesta zložíme a korpus vodorovne rozkrojíme.
- 2
Krém: Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustý krém, odstavíme ho z ohňa a prilejeme vaječný likér. Krém necháme vychladnúť a potom ho dôkladne vyšľaháme s tvarohom.
- 3
Krém rozdelíme na dve časti. Jednu časť krému rozotrieme na povrch spodného korpusu a priklopíme druhým korpusom. Navrch rozotrieme zvyšný krém a dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
Potom na povrch rozotrieme rozpustenú čokoládovú polevu, a opäť dáme schladiť.
- 5
Po stuhnutí nakrájame na rezy a dozdobíme cukrovými vajíčkami.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu