Veľkonočné rezy s tvarohovým krémom s vaječným likérom
mesačník Varecha, 17. apríla 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| Krém: | |
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 100 ml |
|
| 250 g |
|
| Navrch: | |
| 100 g |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, zvyšným cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na papieri, ktorý potom opatrne z cesta zložíme a korpus vodorovne rozkrojíme.
- 2
Krém: Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustý krém, odstavíme ho z ohňa a prilejeme vaječný likér. Krém necháme vychladnúť a potom ho dôkladne vyšľaháme s tvarohom.
- 3
Krém rozdelíme na dve časti. Jednu časť krému rozotrieme na povrch spodného korpusu a priklopíme druhým korpusom. Navrch rozotrieme zvyšný krém a dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
Potom na povrch rozotrieme rozpustenú čokoládovú polevu, a opäť dáme schladiť.
- 5
Po stuhnutí nakrájame na rezy a dozdobíme cukrovými vajíčkami.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu