Veľkonočné kokosové cupcakes

Autor receptu: mojaradost

Cupcakes nikdy nie je dosť a variácií je nespočetné množstvo...

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: heru izbovej teploty vyšľaháme do peny, pridáme cukor a šľaháme na najvyšších obrátkach 2-3 minúty. Postupne pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Sypká zmes: zmiešame obe múky s práškom do pečiva a štipkou soli a preosejeme. Postupne primiešavame do vyšľahanej masy striedavo sypkú zmes a mlieko. Nakoniec vmiešame kokos a postrúhanú citrónovú kôru. Všetky suroviny musia maťpribližne rovnakú teplotu.
  2. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme lyžicou do 2/3. Potrebujeme 12 kusov. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Vyskúšame špajdlou. Údaje sú orientačné. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Krém: v časti mlieka rozmiešame vanilkový puding, do zvyšného mlieka pridáme cukor a privedieme do varu, prilejeme rozmiešaný puding a uvaríme na hustú kašu. Povrch posypeme cukrom, aby sa nevytvorila šupka a necháme vychladnúť. Heru izbovej teploty vyšľaháme do peny, po častiach zašľaháme vychladnutý puding a spojíme na hladký krém. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil.
  4. Vychladnuté cupcakes ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som do stredu použila kokos, ktorý som prifarbila práškovými farbami na potraviny a ozdobila cukríkmi v tvare vajíčka. Krém som ozdobne nastriekala pomocou cukrárenského vrecka. Dobrú chuť!