Veľkonočná medovníková chalúpka z mäkkého cesta videorecept
Urobte si na Veľkú noc medovníkovú chalúpku
Foto: ikitka
Suroviny
Cesto (suroviny na 3 medovníkové chalúpky a zopár medovníkov): | |
600 g |
|
3 PL (alebo voda) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 kopcovité PL |
|
1 KL |
|
2 PL (nie veľa, lebo sa lepí cesto) |
|
1/2 dcl |
|
300 g |
|
1 ks (na potretie upečených medovníkov) |
|
Sneh na zdobenie: | |
1 ks |
|
1/2 KL (alebo pár kvapiek citrónu) |
|
1 KL |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
|
Postup
-
1
CESTO: Do hrnca dáme všetky suroviny okrem múky. Všetko necháme zovrieť nad parou a vylejeme do vandlíka, kam postupne pridávame 60 dkg hladkej múky špeciál. Vo vandlíku dobre spracujeme, dáme na vymúčenú dosku a ešte spracujeme. Necháme aspoň polhodinu stáť a potom rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Medovníky dáme na vymastený plech a pred pečením potrieme studenou vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 5-7 minút. Keď ich vyberieme, potrieme ich celým vajcom. VIDEORECEPT na cesto na mäkké medovníky si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=94Rcn95oj0I&t=242s
- 2
Šablóna na chalúpku:
- 3
VIDEORECEPT na sneh na zdobenie si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=eQePR5NFbWQ
Tiež medovníková chalúpka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu