Veľkonočná mäsová roláda

Autor receptu: kuchticka

Tento slany zakusok sa hodi podavat na jar s cerstvymi slatovymi listy (poukladat na ne) a moze byt ako predkrm, alebo vecera.

40 minút
príprava
8 10 minút
na 180  °C

Postup

  1. Pripravime si Plnku do zavinu. Pomeleme bravcove pecene maso a sunku, dame do vacsej misky a premiesame. Postupne pridame horcicu, sol a korenie zo zazvorom. Ked je cerstvy zazvor, nastruhame ho, inak moze byt suseny mlety. Pokrajame na drobucko uhorku a nastruhame vajce.
  2. Pripravime si plech na piskot, namastime. Do vacsej misky si dame vajecne bielky a uslahame pevny sneh, do ktoreho lahko zamiesame zltky a muku zmiesanou s pecivovym praskom a stipkou soli. Vsetko cesto vylejeme na plech. Dame piect na 180 C. asi na 8 minut.
  3. Na upeceny, este teply piskot nakladieme plnku, rozotrieme a rychlo zavinieme. Dame na dosticku a zatazime asi na 4 hod. Tuto roladu nakrajame na uhladne rovnomerne kolieska a pokladame na salatove listy. Velmi dobre sa hodi na male pohostenie sibacov, ako predkrm , alebo studenu veceru. Dufam, ze sa vam podari a bude chutnat.
  4. Hotovo.