Veľkonočná hrudka s mäsovou penou
Autor receptu: redakcia
6-8 porcií |
7 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- V mlieku rozmiešame vajcia, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, soľ a korenie. Dobre vymiešame a varíme za stáleho miešania až kým sa nespojí mlieko s vajíčkami. Zmes prelejeme buď do gázy, alebo do utierky a necháme do druhého dňa odkvapkať prebytočnú vodu.
- Údené mäso nakrájame na kocky, dáme do mixéra, pridáme nátierkové maslo a dochutíme soľou, mletým bielym korením a citrónovou šťavou. Všetko dobre vymixujeme do peny a odložíme na chladné miesto.
- Preosiatu múku zmiešame s nastrúhanými uvarenými zemiakmi, pridáme kvások, soľ, 150 ml vody a vypracujeme hladké cesto. Zvyšok vody pridávame podľa potreby. Miesime dovtedy, kým sa neodlepuje od misy. Po vypracovaní ho necháme ešte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Z vykysnutého cesta urobíme dva bochníčky, ktoré potrieme vodou a pečieme 30 minút na 180°C.
|