Veľkonočná hrudka s mäsovou penou

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií
7 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mlieku rozmiešame vajcia, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, soľ a korenie. Dobre vymiešame a varíme za stáleho miešania až kým sa nespojí mlieko s vajíčkami. Zmes prelejeme buď do gázy, alebo do utierky a necháme do druhého dňa odkvapkať prebytočnú vodu.
  2. Údené mäso nakrájame na kocky, dáme do mixéra, pridáme nátierkové maslo a dochutíme soľou, mletým bielym korením a citrónovou šťavou. Všetko dobre vymixujeme do peny a odložíme na chladné miesto.
  3. Preosiatu múku zmiešame s nastrúhanými uvarenými zemiakmi, pridáme kvások, soľ, 150 ml vody a vypracujeme hladké cesto. Zvyšok vody pridávame podľa potreby. Miesime dovtedy, kým sa neodlepuje od misy. Po vypracovaní ho necháme ešte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Z vykysnutého cesta urobíme dva bochníčky, ktoré potrieme vodou a pečieme 30 minút na 180°C.