Pri okopávaní tekvice mi prišiel na rozum tento recept.Jadrovníky z tekvice netreba vyhodiť,dá sa z nich spraviť chutná polievka.
tepelná úprava
Postup
-
1
Do studenej vody vložím jadrá z tekvice ,mrkvu, petržlen,soľ,korenie, zelerovú vňať,štrvť ku kelu ,papriku, rajčinu ligurček / rastie mi na záhrade,dlho som ho zaznávala,nevarila som s ním,až prišla priateľka z Blavy a objavila ho,vysvetlila mi,že som z neho dala veľa do polievky,preto bola taká aromatická,takže teraz pridávam do každej polievky ale striedmo,aj si suším na zimu / ,cibuľku,alebo kúsok pórika,zelerovú vňať a varím asi 1 hodinu.
- 2
Potom ju precedím,pridám do nej zeleninu,posypem pokrájanou petržlenovou vňaťkou. Ako závarka sa hodia krupicové knedličky alebo pečeňové knedličky podľa toho,kto má aké rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No ale môj starý sa zasa nezaobišiel bez komentára a povedal že z takej výživy mu ani golier na košeli nebude stáť !!!!