Vegánsky zemiakový šalát s chrumkavým tofu
Foto: lunter
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Zemiakový šalát: | |
700 g (šalátové) |
|
100 g |
|
2 dcl |
|
1 ks |
|
100 g (mrazený) |
|
250 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
1/2 ČL |
|
Chrumkavé tofu: | |
2 bal. |
|
100 g (nesladené kukuričné lupienky) |
|
Postup
-
1
Dôkladne umyté zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v šupke a sedíme. Hrášok rozmrazíme. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané uhorky, rozmrazený hrášok. Osolíme, okoreníme, ochutíme troškou cukru, šťavou z uhoriek a sójovým jogurtom. Premiešame, pridáme petržlenovú vňať. Necháme odstáť niekoľko hodín.
- 2
Tofu nakrájame na plátky, obalíme v rozdrvených cornflakes a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 - 40 minút. Podávame so zemiakovým šalátom.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu