Vega medailónky (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že ľúbim mäsko.

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Pohánku namočíme večer do vody.
  3. Na druhý deň pohánku varíme v slenej vode asi 10 min. 5 minút necháme ešte dôjsť a potom scedíme.
  4. Cibuľku pokrájame a udusíme na oleji do zlatista. Pridáme k nej 3 strúčiky nasekaného cesnaku. Keď máme cibuľku a cesnak udusený pridáme do pohánky. Zľahka premiešame. Potom pridáme ovsené vločky, korenie, soľ, kurkumu a pretlačené ostatné strúčiky cesnaku. Nakoniec dáme vajce. Všetko zmiešame.
  5. Tvarujeme medailónky, ktoré obalíme v strúhanke.
  6. Rozpálime si na panvici olej a opražíme do zlatista z obidvoch strán.
  7. Ako prílohu podávame zeleninku. (ľadový šalán, rímsky šalát, paradajka, červená papirika), medailónky ozdobíme plátkymi cibule. A môžeme stolovať. Dobrú chuť.