V punčákoch mi chýbala plnka, tak som si ju tam zapracovala.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 7 ks |
|
| 3 PL |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1/2 dl |
|
| 1/2 dl |
|
| Plnka: | |
| 4 dl |
|
| 1,5 bal. |
|
| 5 bal. |
|
| 5 PL |
|
| 250 g |
|
| Punč: | |
| 4 dl |
|
| 1 dl |
|
| postrúhaná |
|
Postup
-
1
Korpusy upiečieme zvyčajným spôsobom, teda vyšľahať sneh z bielkov s 3 lyžicami práškového cukru. Žltky vyšľaháme so 6 lyžicami kryštálového cukru do biela, potom pridáme vodu s olejom, múku so solamylom a PDP a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Upečieme 3 pláty. Rozpis je na malý plech cca 20 krát 35 cm.
- 2
Na plnku si uvaríme z mlieka a zlatého klasu a dvoch vanilkových cukrov hustú kašu. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme maslo s práškovým a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a pridáme troška z punču, ktorý máme na poliatie stredného korpusu
- 3
Na punč uvaríme silný ovocný malinový čaj, vychladnutý spojíme s malinovým sirupom. Ja používam domáci.
- 4
Prvý korpus potrieme malinovým lekvárom, navrstvíme polovicu plnky, položíme ďalší korpus, ktorý navlhčíme punčom, tretí korpus potrieme malinovým lekvárom a potretou stranou ho položíme na navlhčený korpus, potretý druhou polovicou plnky. Vrchný korpus potrieme zvyškom plnky a nastrúhame čokoládu........Jednoduché, rýchle, jemnučké, chutné:-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu