Vanilkovo-punčové rezy

Autor receptu: helldana

V punčákoch mi chýbala plnka, tak som si ju tam zapracovala.

10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpusy upiečieme zvyčajným spôsobom, teda vyšľahať sneh z bielkov s 3 lyžicami práškového cukru. Žltky vyšľaháme so 6 lyžicami kryštálového cukru do biela, potom pridáme vodu s olejom, múku so solamylom a PDP a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Upečieme 3 pláty. Rozpis je na malý plech cca 20 krát 35 cm.
  2. Na plnku si uvaríme z mlieka a zlatého klasu a dvoch vanilkových cukrov hustú kašu. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme maslo s práškovým a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a pridáme troška z punču, ktorý máme na poliatie stredného korpusu
  3. Na punč uvaríme silný ovocný malinový čaj, vychladnutý spojíme s malinovým sirupom. Ja používam domáci.
  4. Prvý korpus potrieme malinovým lekvárom, navrstvíme polovicu plnky, položíme ďalší korpus, ktorý navlhčíme punčom, tretí korpus potrieme malinovým lekvárom a potretou stranou ho položíme na navlhčený korpus, potretý druhou polovicou plnky. Vrchný korpus potrieme zvyškom plnky a nastrúhame čokoládu........Jednoduché, rýchle, jemnučké, chutné:-)