Vanilkovo-punčové rezy
Autor receptu: helldana
V punčákoch mi chýbala plnka, tak som si ju tam zapracovala.
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Korpusy upiečieme zvyčajným spôsobom, teda vyšľahať sneh z bielkov s 3 lyžicami práškového cukru. Žltky vyšľaháme so 6 lyžicami kryštálového cukru do biela, potom pridáme vodu s olejom, múku so solamylom a PDP a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Upečieme 3 pláty. Rozpis je na malý plech cca 20 krát 35 cm.
- Na plnku si uvaríme z mlieka a zlatého klasu a dvoch vanilkových cukrov hustú kašu. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme maslo s práškovým a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a pridáme troška z punču, ktorý máme na poliatie stredného korpusu
- Na punč uvaríme silný ovocný malinový čaj, vychladnutý spojíme s malinovým sirupom. Ja používam domáci.
- Prvý korpus potrieme malinovým lekvárom, navrstvíme polovicu plnky, položíme ďalší korpus, ktorý navlhčíme punčom, tretí korpus potrieme malinovým lekvárom a potretou stranou ho položíme na navlhčený korpus, potretý druhou polovicou plnky. Vrchný korpus potrieme zvyškom plnky a nastrúhame čokoládu........Jednoduché, rýchle, jemnučké, chutné:-)