Vanilkoví ježkovia
Foto: frommykitchendotcom
30
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g (alebo margarín) |
|
1 ks |
|
120 g |
|
400 g |
|
pár kvapiek |
|
(na namáčanie) |
|
(cukrárske zdobenie) |
|
pár kúskov |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo, cukor a žĺtok vymiešame v miske. Pridáme múku a rukami spracujeme cesto. Ochutíme vanilkovým extraktom. Cesto sa nelepí, tak ho nedávam do chladničky, ale hneď s ním pracujem.
- 2
Z cesta urobíme menšie guľky, trochu ich sploštíme, do vnútra dáme štvrtinu orieška a zabalíme. Vyformujeme nos a ukladáme na plech vystlaný papierom. Pečieme asi 15 min na 170-180 °C. Vychladnutým ježkom namočíme nos a telo do rozpustenej čokolády, urobíme aj čokoládové oči. Telíčka posypeme čokoládovou ryžou.
- 3
Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu