Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 1. augusta 2011
Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento zákusok asi pozná veľa ľudí.Robievam ho tak raz dva krát do roka. Máme ho všetci radi.Dlho som mala problém s cestom,kým som sa ho naučila robiť chutné a aj dobré. Mám ho už roky,v mojich prvotných receptoch.

20 ks a podľa velkos
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

cesto:
250 ml
medzi prsty
50 g ,margarín
150 g
4 ks
krém:
500 ml
medzi prsty
1 balíček
1 balíček
100 g
150 g
na posypanie koláčikov
1 balíček
polkáv.lyžičky príchute ,alebo príchuť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si vymažem plech tukom a vysypem múkou. /maslom .Okrúhlou formičkou si predznačím veľkosť venčekov. V hrnci zohrejem osolenú vodu a pridám do nej maslo.Keď sa voda zohreje,nemala by vrieť ani sa odparovať,prisypem na raz múku.Masu miešam,aby sa nevytvorili hrčky. Cesto vlastne odpaľujem. Asi 3-5 minút. Keď sa už neprichytáva na steny nádoby v ktorej cesto odpaľujeme,premiestním ho do druhej nádoby a nechám vychladnúť. Po vychladnutí pridávam po celom vajíčku do cesta. Spracuvávam mixerom na najnižších obrátkach postupne všetky štyri vajíčka.

    Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Až kým nie je cesto pekné lesklé.Potom ho vsuniem do mikroténového sáčku.Ono cesto je mazľavé a dosť ťažko sa s nim pracuje.To odrádza veľa kuchtičiek od pečenia tejto dobroty. Zo spodu sáčok otvorím zastrihnutím pomerne veľkého otvoru.Na druhej strane sáček zabezpečím zaviazaním kuchynským špagátikom.Takto pripravený ho vsuniem do tvarovacieho vrecka na cesto.S takto zabezpečeným a naplneným vreckom sa už pracuje dobre.Vytláčam kolieska,cez hviezdicovú trubičku.

    Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred pečením si rúru vyhrejem na 200 stupňov.Pri pečení rúru nesmiete otvoriť aspoň10 minút!!!!!! Venčeky pečiem,asi 20 minút.Potom teplotu stiahnem na 170 stupňov a dopekám ešte 5-7 minút. Po vybratí nechám trochu schladiť.Ešte teplé ich prekrojím na polovicu ostrým nožom. Dobre sú upečené vtedy,ak majú vo vnútri vzdušné bublinky. Krém plním tiež cez vrecko na zdobenie.

    Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Uvaríme si vlastne puding do ktorého hneď za horúca primiešame vanilkový cukor a kryštálový cukor.Tiež pridáme malú lyžičku masla,aby sa nám na povrchu netvorila koža.Medzi prsty soli. Keď masa vychladne primiešame rumovú príchuť a maslo.Venčeky naplním plnkou cez ozdobné vrecko.Zakryjem vrchnou časťou.Nakoniec posypem práškovým cukrom. Takto pečiem vanilkové venčeky. Nech vás nemýly tmavý krem pri venčekoch.Zostal mi z pečenia predchádzajúceho koláčika,tak som ho pridala.Bolo to veľmi chutné a zase niečo nové.Bola to čokoládová plnka.

    Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové vanilkové venčeky.Veru sme si pochutili.

    Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ešte som zabudla dodať, že to vloženie mikroténového sáčka do plátenného je teda super nápad. Stále ma hnevalo to čistenie-pranie vrecúška....teraz len rozmýšľam, prečo to mňa už dávno nenapadlo?!
1x 5a5