Tartaletky
Vanilkové tartaletky s bielou čokoládou a červeným ovocím
Autor receptu: redakcia
24 ks porcií |
40 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajcia
a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň
hodinu.
- Potom cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formičky na tartaletky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút.
Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
- Čokoládová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu
so smotanou, pričom zmes stále miešame metličkou. Primiešame vanilkovú pastu podľa chuti.
Ihneď vylejeme do vychladnutých tartaletiek a necháme
v chlade stuhnúť.
- Tartaletky ozdobíme červeným ovocím.
|