Vanilkové rožky

Vanilkové rožteky

Autor receptu: redakcia

50 ks
porcií
40 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy a na kocky nakrájané zmäknuté maslo vymiesime na cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta valček, pokrájame ho na dieliky a vytvarujeme z nich rožteky.
  3. Plechy na pečenie vymastíme maslom a poukladáme na ne pripravené rožteky. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 10 minút.
  4. Po upečení necháme trochu vychladnúť a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.