Vanilkové rožky
Vanilkové rožky
Autor receptu: redakcia
Pre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla.*
No a nakoniec ich konce vždy namáčame do horkej
alebo mliečnej čokolády. Áno, sú úžasné!
30 ks porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 – 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Vychladnuté pomelieme.
- TIP: Lieskové orechy do vanilkových rožtekov by mali byť bez šupky. Pozrite sa, ako jednoducho sa dajú ošúpať.
- Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Na doske posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček. Postupne
z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké, ako z výrobne.
- Pečieme asi 10 – 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
- Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke zaschnúť.