Vanilkové rožky
	        Vanilkové rožky
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Pre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla.*
No a nakoniec ich konce vždy namáčame do horkej
alebo mliečnej čokolády. Áno, sú úžasné!
| 		  
				  	  
				  	30 ks porcií  | 
				  	  
				  	20 (+ chladenie) minút príprava  | 
				  	  
				  	10-12 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 – 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Vychladnuté pomelieme.
 - TIP: Lieskové orechy do vanilkových rožtekov by mali byť bez šupky. Pozrite sa, ako jednoducho sa dajú ošúpať.
 - Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C.
 - Na doske posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček. Postupne
z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké, ako z výrobne.
 - Pečieme asi 10 – 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
 - Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
 - Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke zaschnúť.