Vajíčková nátierka
Vajíčková nátierka

Vajíčkovo-kapiova nátierka

anastaz - bez fotkyanastaz, 23. augusta 2022
Vajíčkovo-kapiova nátierka
Foto: anastaz

Po návrate z dovolenky som mal v chladničke len téglik bánoveckej jogurtovej nátierky, tri vajcia a otvorený pohár zaváranej kapie. Tak som sa z Zobraziť celý popisPo návrate z dovolenky som mal v chladničke len téglik bánoveckej jogurtovej nátierky, tri vajcia a otvorený pohár zaváranej kapie. Tak som sa z toho pokúsil niečo vyrobiť, podarilo sa.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
1 ks
2 strúčiky
7 plátkov




Postup

  1. 1

    Uvaril som vajcia na tvrdo, ošúpal, prekrojil na štvrťky a nechal vychladnúť. Nakrájal som cibuľu, veľkosti pingpongovej loptičky a cesnaky. Z pohára som vybral na pásiky nakrájanú zaváranú kapiu a nechal odkvapkať.

  2. 2

    Do nádoby na mixovanie som dal celý téglik bánoveckej nátierky, osolil, namlel trochu čierneho korenia, pridal cibuľu, cesnak, kapiu a vajcia. Ponorným mixérom som to všetko spolu premixoval na jemnú nátierku. Mala krásnu lososovú farbu. Rýchlo som ju natrel na chleba a raňajky boli hotové. V záhradke som si k tomu odtrhol dve rajčinky.

    Vajíčkovo-kapiova nátierka  - obrázok 2

Diskusia k receptu

mirop
bolo nutne tie vajcia pred mixovani pokrajat na stvrtky? alebo mozem mixovat aj cele?
anastaz
@mirop (25.8.2022 08:48)

Pôvodne som chcel tú nátierku robiť bez vajec a viac cesnakovú a na natreté chleby položiť uvarené vajcia. No nemal som viac cesnaku, tak som sa na poslednú chvíľu rozhodol pre vajíčkovú, ale vajcia som už mal na štvrťky. Nechal som to v recepte tak, lebo ani cibuľa, či cesnak sa nemuseli krájať, však mixér by to dokázal rozomlieť. 😀
1x mirop
bugout
Ja by som len krájal mám rád keď sú v nátierka kúsky vajec aj kvôli štruktúre aj kvôli zachovaniu samostatnej chuti vajca. Asi som sa vyjadril ako tatar ale nevadí. 😂
mijaita
@bugout (28.8.2022 20:45)

Take mam rada jak pises, delam tak, ze dam do krajece co dela kolecka, opatrne pak vajicko vyndam a pretocim a prekrojim pres. Malilinke kosticky pak mam!! Vyzkousej.
bugout
@mijaita (28.8.2022 21:18)

Presne tak to robím aj ja. A potom veľmi opatrne vmiešam do nátierky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia