Vajíčkovo-kapiova nátierka
Foto: anastaz
Po návrate z dovolenky som mal v chladničke len téglik bánoveckej jogurtovej nátierky, tri vajcia a otvorený pohár zaváranej kapie. Tak som sa z Zobraziť celý popisPo návrate z dovolenky som mal v chladničke len téglik bánoveckej jogurtovej nátierky, tri vajcia a otvorený pohár zaváranej kapie. Tak som sa z toho pokúsil niečo vyrobiť, podarilo sa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaril som vajcia na tvrdo, ošúpal, prekrojil na štvrťky a nechal vychladnúť. Nakrájal som cibuľu, veľkosti pingpongovej loptičky a cesnaky. Z pohára som vybral na pásiky nakrájanú zaváranú kapiu a nechal odkvapkať.
- 2
Do nádoby na mixovanie som dal celý téglik bánoveckej nátierky, osolil, namlel trochu čierneho korenia, pridal cibuľu, cesnak, kapiu a vajcia. Ponorným mixérom som to všetko spolu premixoval na jemnú nátierku. Mala krásnu lososovú farbu. Rýchlo som ju natrel na chleba a raňajky boli hotové. V záhradke som si k tomu odtrhol dve rajčinky.
- 2
:) boží otázka :)
Pôvodne som chcel tú nátierku robiť bez vajec a viac cesnakovú a na natreté chleby položiť uvarené vajcia. No nemal som viac cesnaku, tak som sa na poslednú chvíľu rozhodol pre vajíčkovú, ale vajcia som už mal na štvrťky. Nechal som to v recepte tak, lebo ani cibuľa, či cesnak sa nemuseli krájať, však mixér by to dokázal rozomlieť. 😀
Take mam rada jak pises, delam tak, ze dam do krajece co dela kolecka, opatrne pak vajicko vyndam a pretocim a prekrojim pres. Malilinke kosticky pak mam!! Vyzkousej.
Presne tak to robím aj ja. A potom veľmi opatrne vmiešam do nátierky.
Dám si poradiť a nabudúce vyskúšam.
logiku to má, aby sa vajíčko rýchlo ochladilo :-)