Vajíčková nátierka

Vajíčkovo-kapiova nátierka

Autor receptu: anastaz

Po návrate z dovolenky som mal v chladničke len téglik bánoveckej jogurtovej nátierky, tri vajcia a otvorený pohár zaváranej kapie. Tak som sa z toho pokúsil niečo vyrobiť, podarilo sa.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaril som vajcia na tvrdo, ošúpal, prekrojil na štvrťky a nechal vychladnúť. Nakrájal som cibuľu, veľkosti pingpongovej loptičky a cesnaky. Z pohára som vybral na pásiky nakrájanú zaváranú kapiu a nechal odkvapkať.
  2. Do nádoby na mixovanie som dal celý téglik bánoveckej nátierky, osolil, namlel trochu čierneho korenia, pridal cibuľu, cesnak, kapiu a vajcia. Ponorným mixérom som to všetko spolu premixoval na jemnú nátierku. Mala krásnu lososovú farbu. Rýchlo som ju natrel na chleba a raňajky boli hotové. V záhradke som si k tomu odtrhol dve rajčinky.