Vajíčková nátierka
Vajíčkovo-kapiova nátierka
Autor receptu: anastaz
Po návrate z dovolenky som mal v chladničke len téglik bánoveckej
jogurtovej nátierky, tri vajcia a otvorený pohár zaváranej kapie.
Tak som sa z toho pokúsil niečo
vyrobiť, podarilo sa.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaril som vajcia na tvrdo, ošúpal, prekrojil na štvrťky a nechal vychladnúť. Nakrájal som cibuľu, veľkosti pingpongovej loptičky a cesnaky. Z pohára som vybral na pásiky nakrájanú zaváranú kapiu a nechal odkvapkať.
- Do nádoby na mixovanie som dal celý téglik bánoveckej nátierky, osolil, namlel trochu čierneho korenia, pridal cibuľu, cesnak, kapiu a vajcia. Ponorným mixérom som to všetko spolu premixoval na jemnú nátierku. Mala krásnu lososovú farbu. Rýchlo som ju natrel na chleba a raňajky boli hotové. V záhradke som si k tomu odtrhol dve rajčinky.