Vajíčková fašírka - fotorecept
Autor receptu: elekra
Takto upravenú fašírku mali v obľube moje deti, majú ju radi aj moje vnúčatá a občas sa k vajíčku môžu pridať aj párky....
4-6 porcie |
20-30 minút príprava |
60-70 minút na 200 °C |
Postup
- Obe mäsá si zomeliem a poradne premiešam. Hovädzieho môže byť aj menej.
- Pridám na jemno nakrájanú cibuľu, namočený a vyžmýkaný rožok ( dala som jednu minibagetku) a jedno vajce.
- Pridám koreniny (soľ, mleté čierne korenie, majoránku a sušenú levanduľu)
- a rukami poriadne vypracujem do hladkej masy.
- Na lopárik nasypem trochu strúhanky
- na ňu nachystám asi polovicu zmesi
- uložím na ňu dve natvrdo uvarené olúpané a vychladnuté vajíčka
- a na ňu dám zvyšok pripravenej zmesi a vytvarujem šišku.
- Preložím do zapekacej misky a posypem ešte trochou strúhanky.
- Podlejem vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 60 minút. Pred dopečením nechám odkryté zapiecť asi tak 15 minút.
- A takto vyzerá na reze.
- Mali sme na večeru so zeleninovým prívarkom.