Vajíčková fašírka - fotorecept

Autor receptu: elekra

Takto upravenú fašírku mali v obľube moje deti, majú ju radi aj moje vnúčatá a občas sa k vajíčku môžu pridať aj párky....

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
60-70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Obe mäsá si zomeliem a poradne premiešam. Hovädzieho môže byť aj menej.
  2. Pridám na jemno nakrájanú cibuľu, namočený a vyžmýkaný rožok ( dala som jednu minibagetku) a jedno vajce.
  3. Pridám koreniny (soľ, mleté čierne korenie, majoránku a sušenú levanduľu)
  4. a rukami poriadne vypracujem do hladkej masy.
  5. Na lopárik nasypem trochu strúhanky
  6. na ňu nachystám asi polovicu zmesi
  7. uložím na ňu dve natvrdo uvarené olúpané a vychladnuté vajíčka
  8. a na ňu dám zvyšok pripravenej zmesi a vytvarujem šišku.
  9. Preložím do zapekacej misky a posypem ešte trochou strúhanky.
  10. Podlejem vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 60 minút. Pred dopečením nechám odkryté zapiecť asi tak 15 minút.
  11. A takto vyzerá na reze.
  12. Mali sme na večeru so zeleninovým prívarkom.