Pečené jahňacie mäso
Pečené jahňacie mäso

Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. apríla 2022
Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept)
Foto: cesminaz

Jedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na ne je práve tento. Mäsko je úžasne mäkučké, jemné a voňavé👌🥰
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/uzasne-jahnacie-rebierka-na-cesnaku.html?m=1

5
porcií
90 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

1 strana (v celku)
8-10 strúčikov
cca 4 dl (na podliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie rebrá na vonkajšej strane jemne pozakrajujeme, aby sa tá vrchná časť krajšie upiekla. Tú čisto mäsitú časť som odkrojila dole a prekrojila ešte na 3 časti, aby sa to zmestilo do pekáča🙂 Následne všetko dobre osolíme, posypeme oreganom a položíme na suchý pekáč. Na tenké krúžky nakrájaný cesnak rozdelíme na 2 časti, jednu porozsýpame pod mäso na pekáč a druhú časť hore na mäso. Takto dáme mäso do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a necháme ho tam dovtedy, kým sa nám nezačne už piecť.

    Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa už mäso začalo viditeľne celé piecť a chytá už kôrku, vyberieme ho, podlejeme vriacou vodou a zakryjeme celé dobre alobalom. Následne na dvoch kratších bokoch urobíme do alobalu zárez/zástrih, aby sa mäso nielen varilo/dusilo, ale zároveň aj trocha celý čas z tej vrchnej strany jemne opieklo🙂 Napokon pekáč vložíme späť do rúry a pečieme na 180 °C cca 1,5hodiny.

  3. 3

    Po čase mäso vyberieme, alobal dáme dole, mäso pootáčame a dáme naspäť ešte na cca 20 minút, aby sa krásne do zlatova opieklo👍

    Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko je úžasne mäkučké a veľmi dobrej chuti🙂 Jahňacie mäso má už samo o sebe vynikajúcu chuť, ale v kombinácii s cesnakom a oreganom je to jednoducho fantastická lahôdka😍😍 Podávať sa môže podľa chuti s chlebom, zemiakmi atď. Prajem dobrú chuť!

    Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

farbuska
Jahňacinu mám veľmi rada. V mrazničke mám rebierka, práve som uvažovala, ako ich pripravím ... a tu tvoj recept. Vďaka zaň. Pečiem podobne, ale doteraz bez oregana. teraz urobím podľa teba s oreganom.
cesminaz
@mamec určite neolutuješ🙂 vdaka za nahliadnutie @farbuska oregano a cesnak je fantastická kombinácia, verím že neolutuješ🙂 My ked aj grilujeme niečo jahňacie, napríklad kotlety, tak ich zvyknem okrem soli posypať aj trochou oregana-výborné! Ak vyskúšaš tieto rebierka, daj vedieť prosím. @haji dakujem, si zlatá👍 Príjemný deň všetkým!
cesminaz
@mijaita (10.4.2022 08:49)

Ano máš pravdu, je to velká dobrota🙂 a ver, že s oreganom ešte väčšia😂👌 Pozdravujem
evanaaa
Dnes som u nás pozerala jahňacinu, mali krásne stehná, ale také veľké, že by sa mi nepomestili ani do mrazničky, ani do rúry, a nemám ako ich preseknúť.....škoda.
farbuska
@cesminaz (10.4.2022 04:55)

Ešte raz ďakujem za tento jednoduchý a pritom veľmi chutný recept. Chuť jahňaciny v tejto úprave vynikne. Rebierka - a prihodila som aj jahňacie pliecko a 2 menšie jahňacie kolienka - som piekla na veľkonočnú nedeľu. Veľmi chutný výsledok. Kým som sa spamätala, že by bolo možno dobré odfotiť, už veľmi nebolo čo.
mamec
Včera som konečne robila, ešte aj dnes mľaskáme :)
1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha