Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane videorecept
Jedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na
ne je práve tento. Mäsko je úžasne mäkučké, jemné Zobraziť celý popisJedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na
ne je práve tento. Mäsko je úžasne mäkučké, jemné a voňavé👌🥰
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/uzasne-jahnacie-rebierka-na-cesnaku.html?m=1
porcií
na 180 °C
Foto: cesminaz
Postup
-
1
Jahňacie rebrá na vonkajšej strane jemne pozakrajujeme, aby sa tá vrchná časť krajšie upiekla. Tú čisto mäsitú časť som odkrojila dole a prekrojila ešte na 3 časti, aby sa to zmestilo do pekáča🙂 Následne všetko dobre osolíme, posypeme oreganom a položíme na suchý pekáč. Na tenké krúžky nakrájaný cesnak rozdelíme na 2 časti, jednu porozsýpame pod mäso na pekáč a druhú časť hore na mäso. Takto dáme mäso do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a necháme ho tam dovtedy, kým sa nám nezačne už piecť.
-
2
Keď sa už mäso začalo viditeľne celé piecť a chytá už kôrku, vyberieme ho, podlejeme vriacou vodou a zakryjeme celé dobre alobalom. Následne na dvoch kratších bokoch urobíme do alobalu zárez/zástrih, aby sa mäso nielen varilo/dusilo, ale zároveň aj trocha celý čas z tej vrchnej strany jemne opieklo🙂 Napokon pekáč vložíme späť do rúry a pečieme na 180 °C cca 1,5hodiny.
- 3
Po čase mäso vyberieme, alobal dáme dole, mäso pootáčame a dáme naspäť ešte na cca 20 minút, aby sa krásne do zlatova opieklo👍
- 4
Mäsko je úžasne mäkučké a veľmi dobrej chuti🙂 Jahňacie mäso má už samo o sebe vynikajúcu chuť, ale v kombinácii s cesnakom a oreganom je to jednoducho fantastická lahôdka😍😍 Podávať sa môže podľa chuti s chlebom, zemiakmi atď. Prajem dobrú chuť!
- 5
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Zvyknem občas upiecť, ale trochu inak. Tvoj spôsob sa mi pozdáva, určite vyskúšam.
Ano máš pravdu, je to velká dobrota🙂 a ver, že s oreganom ešte väčšia😂👌 Pozdravujem
Ešte raz ďakujem za tento jednoduchý a pritom veľmi chutný recept. Chuť jahňaciny v tejto úprave vynikne. Rebierka - a prihodila som aj jahňacie pliecko a 2 menšie jahňacie kolienka - som piekla na veľkonočnú nedeľu. Veľmi chutný výsledok. Kým som sa spamätala, že by bolo možno dobré odfotiť, už veľmi nebolo čo.