Foto: nikola166
Moje včerajšie pečenie :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Svetlé cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 liter |
|
1 ks |
|
150 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme cestá - tmavé aj svetlé.
-
2
Svetlé rozdelíme na tri časi, zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme do mrazničky.
-
3
Tmavé cesto si taktiež rozdelíme na tri časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.
-
4
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme džemom - ja som dala marhuľový, ale hodil by sa radšej nejaký kyselkavý. Posypeme nahrubo posekanými orechmi. Množstvo som neuviedla, každý podľa chuti.
-
5
Vyberieme cestá z mrazničky a nastrúhame na orechy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút.
-
6
Kým sa cestá upečú, pripravíme si krém. Najprv si uvaríme puding zo zlatých klasov a cukrov, necháme úplne vychladnúť.
-
7
Maslo vymiešame s vychladnutým pudingom, ktorý pridávame po častiach. Nech Vás nemýli ten malý kus masla - celý zákusok som robila z polovičnej dávky :)
-
8
Krém natrieme na vychladnuté pláty.
-
9
Polejeme čokoládovou polevou a necháme zmäknúť do druhého dňa.
-
10
Nie je to veľmi pekný zákusok, ale tá chuť pečených orechov, džem.. no proste úúžasnéé :)
Muzu pouzit maslo misto palmarinu a misto zlateho klasu pudinkovy prasek? Ziji na Floride a tady to nesezenu.
Dekuji za odpoved!
Mirka