Foto: ancicka
Receptov na túto omáčku je asi veľa a každý má ten svoj.Asi pred piatimi rokmi mi recept dala kamarátka.Skúšala som viac spôsobov. Tento spôsob Zobraziť celý popisReceptov na túto omáčku je asi veľa a každý má ten svoj.Asi pred piatimi rokmi mi recept dala kamarátka.Skúšala som viac spôsobov. Tento spôsob prípravy nám najlepšie chutí .Ponúkam moju variantu omáčky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 kg rôzne farby |
|
1,20 kg mäsité |
|
2 dl |
|
1 dl |
|
5 dkg |
|
10 dkg |
|
1/2 l |
|
500 ml |
|
400 g |
|
420 g |
|
565 g. ,aj so šťavou |
|
2 - strúčiky |
|
1 ks ,mala |
|
7 dl |
|
1 kopcovitá PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Paradajky zbavím šupky tak,že dám zovrieť vodu a do nej dám paradajky narezané do kríža ,nechám vodu zovrieť a scedím.Nechám trocha vychladnúť ,
-
3
a potom paradajku olúpem.Pokrajam.
-
4
Do väčšej misky si postupne nakrájam nadrobno cibuľu,papriku,paradajky,pridám scedenú kukuricu a huby,Pridám kečup,soľ cukor,olej a ocot.Cesnak a maličku feferonku pokrájam na drobno a pridám ku ostatnej zelenine.Tá feferonka dodá jemnú pikantnú chuť.Kto nemá rád tak nemúsi ju pridávať.Všetko to premiešam a dám variť.Za občasného miešania varím 20 minút.
-
5
Ananas som poprekrajala na menšie kúsky a uhorky na drobno.Vodu z ananasu nevylievame,ale do nej rozhabarkujeme zemiakovú múčku,ktorou nakoniec zahustíme celú zmäs.Po 20 min.pridáme uhorky s ananasom a ešte povaríma asi 10 min.
-
6
Počas varenia som pridala paradajkovú pastu a nakoniec som zahustila ananasovou šťavou.To potom necháme prejsť varom a odstavíme.
-
7
Zmäs plníme do pripravených pohárou.
-
8
Dobré uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri 90°C.Z jednej dávky vyjde 15, 3 dl pohárou.
@frezia68 ,špajza sa pomaličky plní,ale kde je koniec.
Som rada,že chutí,pozdravujem.