Ultratmavý kakaový koláč (nielen pre temné duše)

mielikki - fotkamielikki, 1. augusta 2014

Začalo to tak, že som si povedala, že keď už viem ako-tak variť, chcelo by to aj piecť. A tak som sa rozhodla pre Zobraziť celý popisZačalo to tak, že som si povedala, že keď už viem ako-tak variť, chcelo by to aj piecť. A tak som sa rozhodla pre slávnu Milka tortu od H8u  Lenže keďže som to chcela vziať do práce, kde viacero ľudí nemá rado príiš sladké veci a keďže ja sa proste neviem držať receptu bez toho, aby som do toho nevytvorila nejaké tie hókusy-pókusy, vzniklo z toho niečo úplne iné, čo však tiež zožalo úspech.

20 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

1 hrnček
cca 1,5 hrnčeka
0,5 hrnčeka
1 hrnček
5 ks
1 ks
poleva:
cca 250 g
250 ml
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zmešame vajíčka s hrnčekom cukru, pridáme ostatné suroviny. Podľa chuti pridáme cukor, ja som dala ešte pol hrnčeka a výsledok bol podľa niektorých ochutnávačov prisladký, podľa iných príliš málo sladký, takže to odhadujem na ideálne množstvo pre niekoho s priemernou toleraranciou sladkého.

  2. 2

    Pečieme na asi 160°C (mala som hodnotu nastavenú niekde medzi 150 a 180) asi trištvrte hodinu. (Klasická špajdlová metóda funguje i tu).

  3. 3

    Polevu pripravíme tak, že rozpustíme čokoládu v smotane a necháme zovrieť, ona potom zhustne. Ideálne bude asi nepoužívať čokoládu s viac ako 60% kakaa, nedostatok masla môže spôsobiť to, že poleva poriadne nestuhne a bude trocha mäkká. Chuti to neuberie, ale pri krájaní a prípadnej preprave prestáva vyzerať pekne.

  4. 4

    Vychladnutý korpus potrite džemom, ja som použila brusnicový, ale isto by bol dobrý aj iný a nalejeme polevu. Necháme stuhnúť. (Týmto ešte raz ďakujem H8u za inšpiráciu, lebo som v podstate len vykradla jej tortu a zamenila granko za kakao a Milku za horkú čokoládu). Keďže to bol experiment, bála som sa, ako to dopadne, ale v práci si ho pochvaľovali a mne chutí tiež, tak som sa rozhodla podeliť s ostatnými.

Diskusia k receptu

babidka
Potesila si ma . Ja som tu Milka tortu robila podla receptu a napriek tomu , ze bola vyborna - pre mna bola prisladka. Vyzera to , ze tento tvoj recept bude pre cokoholika tak akurat :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia