Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 3. apríla 2011

Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku, ešte by mi možno niekto pedantný vytkol, že nemám najmenej 2 vrstvy, tak som si to nazvala "Francúzskom inšpirovaný zeleninovo-ovocný krém v sklenenom pohári"...:-)))

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 KL
6 ks
6 PL alebo kyslá smotana
 na ozdobu
4 ks alebo iné hrubé slané tyčinky
 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpene si jablká a nakrájame na menšie kúsky.

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme a nakrájame si aj uhorku a kôprovú vňať. Pár snietok necháme na ozdobu.

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mixéra šupneme jablká, uhorky, kapary a kôprovú vňatku a nahrubšie rozmixujeme.

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame s creme fraiche alebo kyslou smotanou (trochu si necháme na ozdobenie), ochutíme soľou a drveným farebným korením. Pripravíme si suroviny na ozdobenie a dokončenie .

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak ideme ihneď servírovať, navrstvíme krém do sklenených pohárov, omotáme plátok údeného lososa okolo slanej tyčicky (naschváľ som nepísala, koľko plátkov lososa treba - závisí to od hrúbky plátku, mne sa "podarilo" kúpiť tlstý plátok, ktorý sa dosť ťažko omotával) - slanú tyčinku zapichneme do krému, okolo ozdobíme posekanou sušenou rajčinou, kôprom a trochou creme fraiche (alebo kyslej smotany).

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak nechceme hneď podávať, slanú tyčinku s lososom si necháme na neskôr, aby sa nám v kréme nerozmočila. Miesto lososa sa dá použiť aj prosciutto.

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
....vyzera to fantasticky:-)nepoznam ....jak si ten nazov rozpisala :-)namiesto jedneho slovka, pat...istota je gulomet:-)))))pedantnost nadovsetko:-)cakala som k comu tie grissiny....aj same o sebe su vynikajuce....krasne naservirovane s tym lososom....

Pridaj komentár k receptu: