Údené s chrenovou omáčkou

Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj začiatočníci.

5
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme údené mäso. Ja som mal údené karé, robené doma v udiarni. Na varenie som použil tlakový hrniec, čas asi 1 hodina.
  2. Na rozohriatom masle opražíme hladkú múku do žlta.
  3. Zalejeme mliekom a povaríme na miernom ohni asi 10 minút.
  4. Primiešame vývar z údeného mäsa (asi 3 dl), a pridáme nastrúhaný čerstvý chren.
  5. Pomaly povaríme ďalších 10 minút, prípadne osolíme. So soľou opatrne, vývar je slaný od údeného. Podľa chuti pridáme cukor a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme kvalitnú smotanu na varenie.
  6. Necháme prejsť varom....
  7. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu do hneda. Nakrájané mäso dame na tanier a posypeme opraženou cibuľou. Podávame s knedľou.