Údené s chrenovou omáčkou
Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj začiatočníci.
5 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si uvaríme údené mäso. Ja som mal údené karé, robené doma v udiarni. Na varenie som použil tlakový hrniec, čas asi 1 hodina.
- Na rozohriatom masle opražíme hladkú múku do žlta.
- Zalejeme mliekom a povaríme na miernom ohni asi 10 minút.
- Primiešame vývar z údeného mäsa (asi 3 dl), a pridáme nastrúhaný čerstvý chren.
- Pomaly povaríme ďalších 10 minút, prípadne osolíme. So soľou opatrne, vývar je slaný od údeného.
Podľa chuti pridáme cukor a citrónovú šťavu.
Nakoniec pridáme kvalitnú smotanu na varenie.
- Necháme prejsť varom....
- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu do hneda. Nakrájané mäso dame na tanier a posypeme opraženou cibuľou. Podávame s knedľou.