Grilované rebierka

Údené bravčové rebierka s BBQ marinádou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 (+ odležanie) minút
príprava

Postup

  1. Údené rebrá prekrojíme pozdĺž kostí na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 15 minút.
  2. Medzitým si pripravíme marinádu. Jablčný ocot s cukrom privedieme do varu a miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme paradajkový pretlak a javorový sirup. Zmes rozšľaháme a stiahneme z plameňa. Nakoniec vmiešame worcesterskú omáčku, cesnak, mletú papriku a čili.
  3. Povarené rebrá vložíme do misy. Potrieme ich približne polovicou horúcej marinády a necháme ich aspoň hodinu odležať.
  4. Rozohrejeme gril. Rebrá vyberieme z marinády a jemne ich osušíme. Uložíme ich na gril a opečieme z každej strany asi 3 minúty. Potom ich potrieme zvyšnou marinádou a grilujeme ešte 3 minúty.