Grilované rebierka
Údené bravčové rebierka s BBQ marinádou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 (+ odležanie) minút príprava |
Postup- Údené rebrá prekrojíme pozdĺž kostí na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 15 minút.
- Medzitým si pripravíme marinádu. Jablčný ocot s cukrom privedieme do varu a miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme paradajkový pretlak a javorový sirup. Zmes rozšľaháme
a stiahneme z plameňa. Nakoniec vmiešame worcesterskú omáčku, cesnak, mletú papriku a čili.
- Povarené rebrá vložíme do misy. Potrieme ich približne polovicou horúcej marinády a necháme ich aspoň hodinu odležať.
- Rozohrejeme gril. Rebrá vyberieme z marinády a jemne ich osušíme. Uložíme ich na gril a opečieme z každej strany asi 3 minúty. Potom ich potrieme zvyšnou marinádou a grilujeme ešte 3 minúty.
|