4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 200 ml |
|
| 1 ks veľká |
|
| 3 strúčiky čerstvý |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti čerstvý nasekaný |
|
Postup
-
1
Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu. Do misky dáme sójový neochutený jogurt, prelisujeme očistené strúčiky cesnaku, pridáme šťavu z citróna, olivový olej, nasekaný a umytý kôpor, pridáme uhorku a premiešame.
- 2
Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec dáme ešte zachladiť na cca 2 hodiny do chlaničky a môžeme podávať. *tzatziky podávame napríklad s pečenými zemiakmi, karbonátkami, falafelom, natreté na čerstvo upečenom chlebe, či ako dip do burgerov alebo wrapov
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu