Tzatziky (vegan)

jenni - fotkajenni, 18. septembra 2014
Tzatziky (vegan)
Foto: jenni
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 ml
1 ks veľká
3 strúčiky čerstvý
1 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti čerstvý nasekaný




Postup

  1. 1

    Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu. Do misky dáme sójový neochutený jogurt, prelisujeme očistené strúčiky cesnaku, pridáme šťavu z citróna, olivový olej, nasekaný a umytý kôpor, pridáme uhorku a premiešame.

  2. 2

    Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec dáme ešte zachladiť na cca 2 hodiny do chlaničky a môžeme podávať. *tzatziky podávame napríklad s pečenými zemiakmi, karbonátkami, falafelom, natreté na čerstvo upečenom chlebe, či ako dip do burgerov alebo wrapov

Diskusia k receptu

elysa
tak mne teda riadne učarovali toto leto v Grécku, urobím si podľa Teba....
katka78
Tzatziki mám veľmi rada, fičia u nás najmä pri grilovačkách. Pekný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia