Tvarožník s makom fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
Mrvenička: | |
80 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo si vymiesime s cukrom, múkou a s práškom do pečiva. Pridáme kyslú smotanu a vymiesime cesto. Cesto rukami porozťahujeme po vymastenom plechu a dáme naniekoľko minút do chladu, kým si pripravíme plnku.
-
2
Vyšľaháme vajcia, postupne pridávame praškový a vanilkový cukor a dobre vyšľaháme.
-
3
Tvaroh si premiešame s makom a pridáme aj Zlatý klas. (Použila som jemný tvaroh s Billy v téglokoch 250 g.)
-
4
Potom premiešame s vajíčkovou zmesou.
-
5
Plnku si vylejeme na pripravené cesto, zarovnáme a
-
6
hneď pripravíme aj mrveničku. Všetky suroviny na ňu len zmiešame dohromady a nakoniec namrvíme na plnku mrveničku a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca asi 50 - 60 min. Potom nechajte ešte v rúre po vypnutí 10 - 15 minút. Potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť.
Pekne spracovaný recept.