Tvarožník s makom fotorecept
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 6 ks |
|
| 1 ks |
|
| Mrvenička: | |
| 80 g |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo si vymiesime s cukrom, múkou a s práškom do pečiva. Pridáme kyslú smotanu a vymiesime cesto. Cesto rukami porozťahujeme po vymastenom plechu a dáme naniekoľko minút do chladu, kým si pripravíme plnku.
-
2
Vyšľaháme vajcia, postupne pridávame praškový a vanilkový cukor a dobre vyšľaháme.
-
3
Tvaroh si premiešame s makom a pridáme aj Zlatý klas. (Použila som jemný tvaroh s Billy v téglokoch 250 g.)
-
4
Potom premiešame s vajíčkovou zmesou.
-
5
Plnku si vylejeme na pripravené cesto, zarovnáme a
-
6
hneď pripravíme aj mrveničku. Všetky suroviny na ňu len zmiešame dohromady a nakoniec namrvíme na plnku mrveničku a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca asi 50 - 60 min. Potom nechajte ešte v rúre po vypnutí 10 - 15 minút. Potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť.









Pekne spracovaný recept.