Tvarohový zákusok

Tvarožník s makom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

36
porcií
35 minút
príprava
60 minút
na 170-180 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo si vymiesime s cukrom, múkou a s práškom do pečiva. Pridáme kyslú smotanu a vymiesime cesto. Cesto rukami porozťahujeme po vymastenom plechu a dáme naniekoľko minút do chladu, kým si pripravíme plnku.
  2. Vyšľaháme vajcia, postupne pridávame praškový a vanilkový cukor a dobre vyšľaháme.
  3. Tvaroh si premiešame s makom a pridáme aj Zlatý klas. (Použila som jemný tvaroh s Billy v téglokoch 250 g.)
  4. Potom premiešame s vajíčkovou zmesou.
  5. Plnku si vylejeme na pripravené cesto, zarovnáme a
  6. hneď pripravíme aj mrveničku. Všetky suroviny na ňu len zmiešame dohromady a nakoniec namrvíme na plnku mrveničku a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca asi 50 - 60 min. Potom nechajte ešte v rúre po vypnutí 10 - 15 minút. Potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  7. Dobrú chuť.