Tvarôžkový kompót (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal byť na silvestra, ale vtedy toho bolo mnoho, takže môže byť aj na Troch kráľov. Mám ho z časopisu Katka a chcela som ho vyskúšať. Trošku som si ho ale upravila.

4-5
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Taktiež patentný pohár cca 1 L.
  2. Olomoucké tvarôžky si pokrájame na kocky o veľkosti sústa. Cibuľu a cesnak olúpeme a spoločne nekrájame nadrobno. Olivy pokrájame na štvoro a chili-papričku na drobné kúsky. V miske všetky suroviny zmiešame ochutíme všetkými koreninami a horčicou. V originál recepte neboli olivy, ale mne sa tam náramne pýtali aj farebne aj chuťovo, nie sú také slané ako zelené. Taktiež som navyše pridala chilli papričku a neľutujem.
  3. Tvarôžkovú zmes dáme do pripraveného patentného alebo šroubovacieho pohára, zalejeme pivom, dobre uzavrieme a necháme uležať cez noc v chlade. Možno však servírovať aj hneď po vvchladení. Chuť piva pomáha vyrovnať plnosť krémových syrčekov bez toho, že by bola výrazne ovplyvnená chuť tohto pokrmu.
  4. No a tu je pokrm zaliaty pivom, ktorý čaká na uloženie do chladničky.
  5. Tvarôžkový kompót servírujeme s čerstvým pečivom, s tmavým chlebom, alebo chrumkavou bagetkou. Hodí sa aj ak máme dlhšiu noc ako zvyčajne.