Tvarôžkový kompót (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal byť na silvestra, ale vtedy toho bolo mnoho, takže môže byť aj na Troch kráľov. Mám ho z časopisu Katka a chcela som ho vyskúšať. Trošku som si ho ale upravila.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Taktiež patentný pohár cca 1 L.
- Olomoucké tvarôžky si pokrájame na kocky o veľkosti sústa. Cibuľu a cesnak olúpeme a spoločne nekrájame nadrobno. Olivy pokrájame na štvoro a chili-papričku na drobné kúsky. V miske všetky suroviny zmiešame ochutíme všetkými koreninami a horčicou.
V originál recepte neboli olivy, ale mne sa tam náramne pýtali aj farebne aj chuťovo, nie sú také slané ako zelené. Taktiež som navyše pridala chilli papričku a neľutujem.
- Tvarôžkovú zmes dáme do pripraveného patentného alebo šroubovacieho pohára, zalejeme pivom, dobre uzavrieme a necháme uležať cez noc v chlade. Možno však servírovať aj hneď po vvchladení. Chuť piva pomáha vyrovnať plnosť krémových syrčekov bez toho, že by bola výrazne ovplyvnená chuť tohto pokrmu.
- No a tu je pokrm zaliaty pivom, ktorý čaká na uloženie do chladničky.
- Tvarôžkový kompót servírujeme s čerstvým pečivom, s tmavým chlebom, alebo chrumkavou bagetkou. Hodí sa aj ak máme dlhšiu noc ako zvyčajne.