20. máj 2011
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 180 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 10 PL teplá |
|
| 7 PL |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 6 PL |
|
| 4 PL |
|
| 250 g |
|
| 6-7 PL |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| Želatinová poleva: | |
| 200 ml |
|
| 600 ml |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| Ostatné: | |
|
|
|
| - napr. lesné plody |
|
Postup
-
1
Cesto: žltky oddelíme od bielkov, žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, vyšľaháme, pridáme olej a sneh z bielkov. Premiešame a dáme na plech , v ktorom máme papier na pečenie. Upečieme piškótu.
- 2
Krém: z mlieka, cukru a detskej krupice uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s prášk. a vanilk. cukrom a spojíme s kašou. Ďalej pridáme tvaroh, prešľaháme. Nakoniec jemne primiešame smotanu.
- 3
Na vychladnutú piškótu natrieme tretinu z krému, na to ukladáme piškoty tesne vedľa seba, ktoré namáčame do čučor. šťavy alebo do ovocného sirupu. Ďalej opäť pokračujeme s krémom, rozotrieme na piškoty. Na krém navrstvíme čučoriedky , mierne môžeme pritlačiť do krému.
- 4
Želatinová poleva: Dáme do hrnca šťavu z čučor. kompótu /popr. sirup, ak nie je šťavy dosť/, vodu, zlaté klasy, rozmiešame, pridáme cukor a vanil. cukor. Uvaríme.
- 5
Želat. poleva nám zovrela, odstavíme, necháme minútku vychladnúť a potom naberačkou dávame na krém. Necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu