Tvarohový zákusok s čučoriedkami

3sandra3 - fotka3sandra3, 20. mája 2011
Tvarohový zákusok s čučoriedkami
Foto: 3sandra3

20. máj 2011

Suroviny

Cesto:
5 ks
180 g
200 g
1 ks
10 PL teplá
7 PL
Krém:
500 ml
6 PL
4 PL
250 g
6-7 PL
1 ks
250 g
200 g
Želatinová poleva:
200 ml
600 ml
4 PL
1 ks
2 ks
Ostatné:
 - napr. lesné plody




Postup

  1. 1

    Cesto: žltky oddelíme od bielkov, žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, vyšľaháme, pridáme olej a sneh z bielkov. Premiešame a dáme na plech , v ktorom máme papier na pečenie. Upečieme piškótu.

  2. 2

    Krém: z mlieka, cukru a detskej krupice uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s prášk. a vanilk. cukrom a spojíme s kašou. Ďalej pridáme tvaroh, prešľaháme. Nakoniec jemne primiešame smotanu.

  3. 3

    Na vychladnutú piškótu natrieme tretinu z krému, na to ukladáme piškoty tesne vedľa seba, ktoré namáčame do čučor. šťavy alebo do ovocného sirupu. Ďalej opäť pokračujeme s krémom, rozotrieme na piškoty. Na krém navrstvíme čučoriedky , mierne môžeme pritlačiť do krému.

  4. 4

    Želatinová poleva: Dáme do hrnca šťavu z čučor. kompótu /popr. sirup, ak nie je šťavy dosť/, vodu, zlaté klasy, rozmiešame, pridáme cukor a vanil. cukor. Uvaríme.

  5. 5

    Želat. poleva nám zovrela, odstavíme, necháme minútku vychladnúť a potom naberačkou dávame na krém. Necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu

cica2
tento zákusok musí byť výborný a s tými piškotami, želatínou a čučoriedkami určite aj krásne ukáže, viem si to živo predstaviť, vďaka za recept!:))
3sandra3
fotku pridám zajtra, lebo dnes večer sa bude krájať, tak urobím foto