Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok s čerstvým ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesto: V miske rozmrvíme múku a cukor so studeným,
na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok
a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno okrúhlej formy s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 28 cm). Pečieme 20 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečený korpus vychladne, opatrne ho
vyberieme z formy a položíme na servírovaciu misu.
- Krém: Tvaroh pretlačíme cez sitko. Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame vanilkovú pastu a tvaroh.
- Krém nanesieme na korpus a ozdobíme čerstvým ovocím.
|