Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok s čerstvým ovocím

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V miske rozmrvíme múku a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno okrúhlej formy s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 28 cm). Pečieme 20 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečený korpus vychladne, opatrne ho vyberieme z formy a položíme na servírovaciu misu.
  3. Krém: Tvaroh pretlačíme cez sitko. Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame vanilkovú pastu a tvaroh.
  4. Krém nanesieme na korpus a ozdobíme čerstvým ovocím.