Tvarohový rez s ovocím

stefanm - fotkastefanm, 15. marca 2011
Tvarohový rez s ovocím
Foto: stefanm

Na tomto "projekte" som pracoval podľa receptu z knihy "Recepty zo Života 1"-str.145.Pretože moje skúsenosti s prácou so želatinou su nulové bol to pre Zobraziť celý popisNa tomto "projekte" som pracoval podľa receptu z knihy "Recepty zo Života 1"-str.145.Pretože moje skúsenosti s prácou so želatinou su nulové bol to pre mňa silný adrenalín.Stuhne ? - nestuhne ? .Netuhlo a netuhlo!!!... O tretej hodine v noci som bol budený manželkou s vetou: "stvrdol ti"!!!...Viete si predstaviť ako som sa potešil ?!?!

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
2-3 PL
4 PL
1 KL
Krém:
3 PL
1,5 dcl
125 g
5 PL
1 bal.
250 g
1 ks
4 dcl




Postup

  1. 1

    Žĺtky si vymiešame s cukrom a vodou,postupne pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.V tortovej forme upečieme nízky korpus a po vychladnutí naň poukladáme ovocie.Ja som použil konzervované mandarínky.

    Tvarohový rez s ovocím  - obrázok 1
  2. 2

    Vo vode necháme napučať želatínu.V teplom mlieku rozpustíme cukor,tuk a pridáme želatínu.Do vychladnuteho pridáme tvaroh,vajíčko a rozmixujeme.Krém nalejeme do formy s cestom a odložíme do chladu.O tretej v noci skontrolujeme či "stvrdol" a dozdobíme ovocím.Podával som s likérom z bazy čiernej.http://varecha.pravda.sk/recepty/bazovy-liker-/7121-pouzi.html

    Tvarohový rez s ovocím  - obrázok 2

Diskusia k receptu

babidka
:-))))) uz len ten uvod ma rozosmial:-) ale hlavne , ze to stvrdlo a kolacik sa dal zjest ...
jerica
Ty si ale beťár , necháš ženu kontrolovať či stvrdol , veď vyzerá na obrázku tvrdo a dokonca stojí,vôbec sa neprevaľuje, na tom korpuse.
evanaaa
Možno sa želatína mala dať len do mlieka a až potom ostatné prísady. Alebo ten cukor a tuk dať do tvarohu, trochu vymiešať so želatínou a potom pridať ostatok. A bol by hneď tvrdý.
orchidea
Chutný dezert, robievam ale len s piškótami, nepečiem korpus, dal si si viac námahy ako ja. Máš ho veľmi pekný.
baculata
Kolác sa mi velmi páči, ukázala som ho aj mojmu nevariacemu manželovi a slubil, že zajtra pečie on, stálo to zato.
pivonka
Zo Života bývali výborné recepty, aj tento sa ti podaril. Máš ho krásne naservírovaný, a s bazovým likérom - uhmm!
kata50
Vyskúšam, je perfektný. Aj môj bude tuhnúť do noci ??? :-))) To asi každý so želatínou.
frezia68
Iste ma už poznáš,že nie som na sladké recepty,ale úvodom si ma rozosmial,tak som si klikla a páči sa mi,lebo tvarohové sú fajn :-) a je to vydarená prvotina so želatínou.
janadelfi
Vyzerá úžasne... tiež sa želatíny bojím a nasmiala som sa....
dora
krasny je! Pochvala! :-))) a gratulujem k prvemu uspechu so zelatinou!
sracz
No Stefku-bratu! Perfis robota na na sicke strany. Blahozelam a tesim sa na dalsie Tvoje napady, experimenty, pokusy, ale hlavne vysledky. Lebo ked zelatina pomaha, aby stvrdol, tak si dam double duplu, lebo som o sedem rokov starsi, ale nie mudrejsi! Nuz a tak vdaka Tebe, uspejem aj ja so svojou "malickostou"!
vcelka
"Ja som taký púčik ružový..." vravela teta môjho muža, inak zanietená kuchárka a tým aj rádná matróna. "Ach, vy ste riadne púčisko, teta..." znel okamžitý komentár môjho muža. Tak na to sa nedalo kliknúť a vymazať ako na Vareche...
valeri
kolačik perfektný, chlapi ja len dúfam, že z obchodu nezmizne želatína :-))
matased
Vidíš, ako si nás naštartoval Tvojím pekným zákuskom a fajn komentárom???? Aj @sracz sa nechal inšpirovať. Ja Ti gratulujem
frona
takéto komentáre by mali byť pri každom recepte. Určite by ich každý hneď vyskúšal. Pekne som sa nasmiala aj s kolegyňou. :)))))))))
lucincek
fakt nadherny :D
inak tu knizku mame aj my doma, ale este som toto neskusala, lebo sa bojim vysledku.....no ten tvoj je upne skvely.... :))
gabrielka
Poznám ten recept, robievam ho a tá želatína v tvarohovej hmote naozaj potrebuje čas na stuhutie /najlepšie cez noc/, ale pri správnej príprave želatíny /nesmie sa variť, len rozpustiť/ sa to podarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia