Tvarohový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: drobcek19

Tento recept som nasla nahodou na jednej stranke ani si uz nepamatam ako sa volala, od vtedy je to nas najoblubenejsi kolacik, je jednoduchy na pripravu aj pre zaciatocnikov a velmi rychly.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiesyme dokopy, maslo musi byt makke no nie rozpustene. Po 5 minutach nam vznikne pevne cesto. Vlozime ho na 20- 30 min do chladnicky aby sa snim lepsie potom pracovalo.
  2. Kym mame cesto v chladnicke pripravime si potrebne suroviny na plnku.
  3. Vsetky tieto surovniny dame do vacsej vyssej nadoby a rozmixujeme.Bielka si odkladame nabok, budu na sneh.
  4. Ked je cesto stuhnutejsie dame ho na plech. Ja ho iba roztlacam rukou rovznomerne, nevalkam ho valkom, usetrim si tak kopu nervov a tiez kopu spinaveho riadu:-)
  5. Na cesto vylejeme pripravenu plnku.
  6. A dame to pekne vsetko zapiect do vyhriatej rury.Mozete to par krat skontrolovat, upecene to bude vtedy ked stred plnky sa uz nebude liat, bude pevny, vyzera to asi takto.
  7. Na takyto upeceny kolacik natrieme vyslahanym sneh s cukrom. Kto to este pred tym nerobil najskor si vyslahame bielka a do vyslahanych pridame cukor a doslahame. Dame dopiect do rury kym nam pekne nezozlatovie.
  8. A po ueceni vyzera takto.