Tvarohový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: drobcek19
Tento recept som nasla nahodou na jednej stranke ani si uz nepamatam ako sa volala, od vtedy je to nas najoblubenejsi kolacik, je jednoduchy na pripravu aj pre zaciatocnikov a velmi rychly.
30 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiesyme dokopy, maslo musi byt makke no nie rozpustene. Po 5 minutach nam vznikne pevne cesto. Vlozime ho na 20- 30 min do chladnicky aby sa snim lepsie potom pracovalo.
- Kym mame cesto v chladnicke pripravime si potrebne suroviny na plnku.
- Vsetky tieto surovniny dame do vacsej vyssej nadoby a rozmixujeme.Bielka si odkladame nabok, budu na sneh.
- Ked je cesto stuhnutejsie dame ho na plech. Ja ho iba roztlacam rukou rovznomerne, nevalkam ho valkom, usetrim si tak kopu nervov a tiez kopu spinaveho riadu:-)
- Na cesto vylejeme pripravenu plnku.
- A dame to pekne vsetko zapiect do vyhriatej rury.Mozete to par krat skontrolovat, upecene to bude vtedy ked stred plnky sa uz nebude liat, bude pevny, vyzera to asi takto.
- Na takyto upeceny kolacik natrieme vyslahanym sneh s cukrom. Kto to este pred tym nerobil najskor si vyslahame bielka a do vyslahanych pridame cukor a doslahame.
Dame dopiect do rury kym nam pekne nezozlatovie.
- A po ueceni vyzera takto.