Tvarohový koláč s ovocím
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
150 g mrazené |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 24 cm, ktorú vystelieme papierom (dno aj boky).
- 2
Zo surovín na cesto urobíme mrveničku. Na dno formy vysypeme 2/3 pripravenej mrveničky.
- 3
Na plnku v nádobe spolu vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, mlieko, Zlatý klas, práškový a vanilkový cukor. Do pripravenej plnky nakoniec opatrne vmiešame ovocie. Plnku nalejeme na mrveničku vo forme a posypeme zvyšnou tretinou mrveničky.
- 4
Koláč dáme piecť do predhriatej rúry asi na 40-45 minút. Koláčik má mať svetlozlatú farbu. Po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Úplne najlepší je ďalší deň z chladničky.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu