Tvarohový koláč
Tvarohový koláč s ovocím
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 24 cm, ktorú vystelieme papierom (dno aj boky).
- Zo surovín na cesto urobíme mrveničku. Na dno formy vysypeme 2/3 pripravenej mrveničky.
- Na plnku v nádobe spolu vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, mlieko, Zlatý klas, práškový a vanilkový cukor. Do pripravenej plnky nakoniec opatrne vmiešame ovocie. Plnku nalejeme na mrveničku vo forme a posypeme zvyšnou tretinou mrveničky.
- Koláč dáme piecť do predhriatej rúry asi na 40-45 minút.
Koláčik má mať svetlozlatú farbu. Po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Úplne najlepší je ďalší deň z chladničky.