Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s ovocím

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 24 cm, ktorú vystelieme papierom (dno aj boky).
  2. Zo surovín na cesto urobíme mrveničku. Na dno formy vysypeme 2/3 pripravenej mrveničky.
  3. Na plnku v nádobe spolu vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, mlieko, Zlatý klas, práškový a vanilkový cukor. Do pripravenej plnky nakoniec opatrne vmiešame ovocie. Plnku nalejeme na mrveničku vo forme a posypeme zvyšnou tretinou mrveničky.
  4. Koláč dáme piecť do predhriatej rúry asi na 40-45 minút. Koláčik má mať svetlozlatú farbu. Po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Úplne najlepší je ďalší deň z chladničky.