Tvarohový koláč na plech
Komerčný recept.
tepelná úprava
Suroviny
| Na cesto: | |
| 350 g |
|
| 1 kl, zarovnaná |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| Na náplň: | |
| 1 kg |
|
| 175 g |
|
| 1 balíček |
|
| 4 ks |
|
| 60 g |
|
| 400 ml |
|
| 50 g plátky |
|
| Na ozdobenie: | |
| 1 balíček |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: plech na pečenie 30 x 40 cm. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
- 2
Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.
- 3
Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
- 4
Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť. Tip: Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu