Tvarohový koláč na plech
Foto: droetker
Komerčný recept.
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
350 g |
|
1 kl, zarovnaná |
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
Na náplň: | |
1 kg |
|
175 g |
|
1 balíček |
|
4 ks |
|
60 g |
|
400 ml |
|
50 g plátky |
|
Na ozdobenie: | |
1 balíček |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: plech na pečenie 30 x 40 cm. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
- 2
Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.
- 3
Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
- 4
Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť. Tip: Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu