Foto: pn
zase niečo z Chorvatska(trošku zložitejšie ale dobre)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
1 dcl |
|
3 čajove lyžičky |
|
7-8 dcl teplá |
|
PLNKA: | |
1 kg |
|
1 ks(2dcl) |
|
3 ks celé |
|
3 čajove lyžicky |
|
Postup
-
1
z muky,vody,oleja a soli si spravime vlacne cesto(nie tuhe),zneho si spravime 4 bochniky ktore si rozvalkame a potrieme olejom.nechame odpocivat asi pol hodiny
-
2
spravime si plnku z tvarohu,vajec,soli a kyslej smotany
- 3
cesto roztiahneme na stol na ktory sme si dali obrus a dame tvarohovu plnku,to opakujeme kolko mame bochnikov
- 4
potom zoberieme obrus z jednej strany a cesto rolujeme do polovičky,potom zoberieme obrus z druhej strany a zase zrolujeme
- 5
takto zrolovane cesto prehodime na plech,mozete aj na normalny plech(hranaty)
- 6
polejeme trosku olejom,takto este surove zarezeme cesto na trojuholniky(bude sa lespie rezat ked bude upecene)a dame piect,ked je upečene polejeme so slanou vriacou vodou do ktorej sme si dali aj trosku oleja.(ja polievam dve naberacky)bude trosku meksie a chutnejsie.ked je hotove mozeme papat!!!!!
- 3
mi vyšlo dobre len som mala problém to preniesť na plech sa ni to trhalo,
ale ja som to mala po celom stole vidím že ty ich máš menšie ešte raz asi skúsim a asi je viac verzii lebo podľa tohto čo mám ja sa ešte povrch potiera kyslou smotanou rozrobenou s mliekom,ináč obdivujem
svätá trpezlivosť ty ho máš náááádherny
Mna uz davnejsie zaujal tento recept na burek...vyskusala som...
chutil vyborne.Tvoj recept sa mi tiez velmi paci ...ukladam si ho ,
urcite upecim;-)
dakujem
len som trochu zmenila náplň namiesto tvarohu a smotany som použila fetu a jogurt. určite som nerobila naposledy :)ďakujem @pn